October 17, 2017


100 χρόνια εξέλιξης του stop motion σε ένα video



Ο νεαρός Άγγλος σκηνοθέτης Vugar Efendi,με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας "Kubo and the Two Strings",δημιούργησε ένα απολαυστικό τρίλεπτο βίντεο,στο οποίο καταγράφεται η εξέλιξη του stop motion από το μακρινό 1900 και το The Enchanted Drawing μέχρι και το Anomalisa (2015) του Charlie Kaufman.

Οι ταινίες των οποίων κομμάτια έχουν επιλεχθεί είναι οι εξής :

– The Enchanted Drawing (1900)
-Fun at the Bakery Shop (1902)
-El Hotel Electrico (1905)
-Humorous Phases of Funny Faces (1906)
-The Cameraman's Revenge (1912)
-The Night before Christmas (1913)
-Häxan (1922)
-The Lost World (1925)
-The Tale of Fox (1930 version)
-King Kong (1933)
-The New Gulliver (1935)
-The Beast from 20,000 Fathoms (1953)
-It Came Beneath The Sea (1955)
-Earth vs Flying Saucers (1956)
-The Seventh Voyage of Sinbad (1958)
-Jason and the Argonauts (1963)
-Closed Mondays (1975)
-Star wars IV: A New Hope (1977)
-Star Wars V: Empire Strikes Back (1980)
-Clash of the Titans (1981)
-The Terminator (1984)
-Robocop (1987)
-Beetlejuice (1988)
-Wallace and Gromit: A grand day out (1990)
-The Secret Adventures of Tom Thumb (1993)
-The Nightmare Before Christmas (1993)
-James and the Giant Peach (1996)
-Chicken Run (2000)
-Corpse Bride (2005)
-Coraline (2009)
-Mary and Max (2009)
-Fantastic Mr.Fox (2009)
-The Pirates! In an Adventure with Scientists! (2012)
-Paranorman (2012)
-Frankenweenie (2012)
-Star Wars VII: The Force Awakens (2015)
-The Little Prince (2015)
-Anomalisa (2015)
-Kubo and the Two Strings (2016)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest



Η διευθυνση email σας δεν θα δημοσιοποιηθει. Τα υποχρεωτικα πεδια ειναι σημειωμενα με αστερισκο ( * ).

twenty − 5 =

Facebook Page Loading...